Barion Pixel Skip to main content

Kosár

Egy igazán egyszerű, de különlegesen finom sütit hoztunk ma nektek. A sütés és gluténmentes, vegán, CBD olajjal felturbózott ube pite, az a fajta sütemény amit, ha valahol megkóstolunk, már kérjük is a receptet!

Ugye Te is szereted a CBD-t és az egészséges finomságokat? Nos, akkor ne is keress tovább, mert ez a “mindenmentes” recept pontosan az, amit keresel!

S még mielőtt tovább olvasnátok a cikket és az elején elkalandoznátok az “UBE” szó után kutatva, mesélünk egy picit róla… Jogosan vetődik fel a kérdés, MI AZ AZ UBE?

Az “ube” egy lila lekvár, ami a Fülöp-szigetekről származik. Lényegében a halvány lila édes burgonyából készül, mely édesebb a sárga rokonától, az íze lágyabb, enyhén diós, vanília ízű.  Közkedvelt a filippínói konyha desszertjeiben, gyakran felforralják majd sűrített tejjel összekeverik.

Ezt a szuper receptet, amit most megosztunk veletek pedig annak a Stephany Victoria hölgynek köszönhetjük, aki New York város méltán híres magán és személyi séfje és már hosszú évek óta csak egészséges hozzávalókból dolgozik.

Na de nem is húzzuk tovább a szót, lássuk mit (nem) sütött ki nekünk Victoria! 🙂

SÜTÉSMENTES UBE PITE CBD-VEL

A “tésztához”:

  • 250 gramm magozott datolya
  • 125 gramm kesudió
  • 125 gramm tökmag
  • 0,75 gramm tengeri só
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • Fél pipetta 5% -os Marry Jane MCT-ben oldott CBD olaj

A töltelékhez:

  • 2 db közepes méretű lila édesburgonya
  • 80 gramm kókuszkrém
  • 60 gramm juharszirup
  • 1 pipetta 10% Marry Jane MCT-ben oldott CBD olaj
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • Fél pipetta 5%-os Marry Jane MCT-ben oldott CBD olaj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 0,75 gramm tengeri só

Elkészítés:

A lila édesburgonyát hámozd meg, vágd kockára, majd párold kb 10-15 percig vagy szükség szerint addig amíg puha nem lesz.  Ha a bevásárlás során nem találtál lila édesburgonyát, ne csüggedj helyettesítheted a narancsos testvérével is és céklával összekeverve hasonló szép színt és ízt érhetsz el.

Mindeközben míg az édesburgonya párolódik, egy nagy tálban keverd össze a datolyát, kesudiót, tökmagot, vanília kivonatot, CBD-t és a sót míg a megfelelő állagot nem éred el.

Majd helyezd a “tésztát” egy pite formába és dolgozd el úgy, hogy a forma alját és oldalát is teljesen kitöltse. Ha ezzel megvagy, rakd be pihenni a hűtőbe.

Miután az édesburgonya már elkészült, mehet is a turmixgépbe, add hozzá a kókuszkrémet, juharszirupot, vanília kivonatot, CBD olajat, gyömbért, fahéjat és a sót. Addig keverd míg egy egyenletes sima krémet nem kapsz!

Jöhet ki a hűtőből a már lehűtött pite alapunk és a most elkészült krémet egyenletesen oszlasd el rajta.

Ha ezzel megvagy, egy pici türelemre intünk, rakd vissza a hűtőbe 2-3 órára pihenni ezt a mennyei finomságot és utána fogyaszthatod is!

Ez a sütés és gluténmentes CBD-vel megspékelt UBE pite, 7 napig fogyasztható, ha a hűtőben tárolod!

Jó étvágyat💜

Szólj hozzá!