Barion Pixel Skip to main content

Kosár

A szenátus törvényjavaslatban leglizálná az orvosi kannabiszt veterán katonák számára.

Két amerikai demokrata szenátor benyújtott egy törvényjavaslatot, amely legalizálná a katonai veteránok számára alkalmazott orvosi bannabiszt.
A szövetségi törvény alapján a katonai veteránok számára is jogszerűvé válik az orvosi kannabisz használata, birtoklása vagy szállítása az állami törvényekkel összhangban. A szenátorok szerint a javaslat célja, hogy a fájdalomtól szenvedő katonák számára ne opiátfüggőséghez vezető kezelés legyen az egyetlen “megoldás”, hanem hogy megfelelő tájékoztatásban és hatékony kezelésben részesüljenek cannabisz-kivonatok által.

“A kannabisz és vegyületei betegségek és rendellenességek széles skálájának kezelését tekintve ígéretesek, ideértve a fájdalomcsillapítást is” – olvasható a szenátori nyilatkozatban. “Az orvosi kannabisz azokban az államokban, ahol ez legális, sokkal hatékonyabb kezelést jelenthet a katonák számára a mérgező opiátokkal szemben.”

A legalizálás támogatói dicsérték az új javaslatot.

“A veterán orvosi kannabisz biztonságos felhasználásűról szóló törvény alapvető orvosi és polgári védelmet nyújtana azoknak a férfiaknak és nőknek, akik életüket az ország szolgálatába állítják” – mondta Justin Strekal, a NORML politikai igazgatója . ” Nem lehet elhallgatni, hogy ezeket a bátor embereket, akik nemzetünk szabadságát védik, bűnözőknek tekintik ha hazatérnek, csak azért, mert biztonságos és hatékony módon szeretnének gyógyulni fizikai vagy lelki sebeikből. ”

Egyre több katonai veterán használ orvosi kannabiszt poszttraumás stressz szindróma, krónikus fájdalom szindróma, valamint egyéb mentális és fizikai háborús sebek kezelésére.

Szólj hozzá!